Inspiratie in Nederland - 'Verliefd op Nederland'.

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 13:48

Reisgidsen

Reisgidsen, het klinkt misschien wel heel erg ouderwets want je kunt tegenwoordig toch alles vinden op internet maar ik HOU-ER-VAN. Ik lees graag wat informatie over een bepaalde plaats of een bezienswaardigheid maar ik haal er ook inspiratie uit om bepaalde dingen te bezoeken. Mijn kast staat dus vol met van die kleine gidsen van allerlei steden en landen. Sommige heb ik al bezocht en sommige wil ik nog bezoeken. 

Ik maak vaak voorafgaand aan een reis een soort mini versie voor mezelf waarin ik wat higlights zet die ik graag wil bezoeken. Ik zoek dan ook uit hoe je er het beste komt, wat het kost en welk tijdstip je het beste kunt gaan i.v.m. drukte. Echter op dit moment valt er al een jaar weinig te plannen en uit te zoeken want we komen niet verder dan de Nederlandse grens.

Verliefd op Nederland

En laat 'we are travellers' - Roell de Ram' daar nou op ingespeeld hebben met een mooie gids gericht op Nederland. Ik volgde ze al via Insta (waar je overigens ook enorm veel tips kun opdoen voor korte en langere reizen). 

Daarnaast heb ik de twee eerder uitgekomen boeken van We are travellers al enige tijd op mijn verlanglijstje staan:

  • Backpackbestemmingen
  • Verliefd op Europa 

21 april was ik jaren en mocht ik 31 kaarsjes uitblazen, enkele weken daarvoor had ik vriendjelief al ingefluisterd dat ik graag dit boek zou willen hebben. Gezien de geboorte van Jeppe en het feit dat ik gezien de corona nog geen verre tripjes verwacht een mooi boek vol met tips in Nederland. Hij heeft dit door gefluisterd aan mijn schoonzusje en zwager en dus kreeg ik dit prachtige exemplaar cadeau. Geloof me in het echt is hij nog mooier, ik ben er helemaal weg van. Prachtige foto's en leuke onderwerpen: strand, natuur, dieren, kunst, op het water, kastelen, bijzondere overnachtingen alles zit erin verwerkt. 

Eigen ideeënboekje/bestandje 

Aangezien in de laatste tijd zoveel leuke ideeën voorbij zie komen heb ik ook maar een word bestandje geopend om het niet te vergeten.  Een soort bucketlist voor na corona. Heerlijk om in te werken en dingen op te slaan voor 'later'. Deze inspiratie haal ik uit dit soort boeken maar ook van insta account gericht op reizen/travel. 

Insta accounts 

Enkele account die ik heel fijn vind qua tips en ideeën zijn

  • @wearetravellers Dit is het profiel van de schrijvers van mijn gekregen boek. Eigen webpagina: www.wearetravellers.nl 
  • @Reispackers Een leuk stel oftewel een travel couple die ook nog eens onwijs mooie foto's maken. Eigen website: www.reispackers.nl 
  • @Reismonkey een leuke pagina voor reisartikelen, cadeautjes maar met ook leuke artikelen. Eigen website: www.reismonkey.nl 
  • @Reiswijven een pagina gekoppeld aan een blog, zij vragen ook reislustige dames om een foto aan te leveren en wat informatie te geven. Februari 2020 stond ik ook op hun pagina met een foto in IJsland. Eigen Website: www.reiswijven.nl 
  • @Reismix een pagina met prachtige foto's en gekoppeld aan een blog. Eigen website www.reismix.nl 
  • @Reisjurk ook al een pagina met geweldige foto's, er staan er behoorlijk wat opgeslagen op mijn profiel, ik wordt er altijd vrolijk van als ik hun foto's zie. Ook zij hebben een eigen website www.reisjunk.nl 

Voor nu denk ik dat je hier wel even mee vooruit kunt. Die bucketlist voor 'na' corona kan hiermee goed gevuld worden in zowel Nederland als het buitenland. Veel kijk en droom/plan plezier! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.