'Alleen' naar China Deel 1. (Boeken en het vertrek!)

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 15:59

Ik was 24 jaar, net vrijgezel, had in mijn eentje een huis gekocht en zat nog vol met liefdesverdriet. Ik had het jaar ervoor voor het eerst geproefd aan een verre reis (met ouders en zusje) en was daar verliefd geworden op Azië. Op de bank in mijn nieuwe huis had ik zojuist het laatste seizoen van 'pretty little liars' afgekeken en ik dacht ik ben nog jong en ik wil iets gaafs doen, weg uit mijn huidige omgeving, Laat ik eens gek doen! Ik ga een single reis boeken naar het land wat ik al vanaf kleins af aan wil bezoeken: China!

Een mooie Chinese kamer had ik als klein meisje met wierrook en een poster van de plaatselijke Chinees aan de muur, ooit wilde ik er eens heen.. over de Chinese muur lopen de mooie 'draken' in het echt zien en naar het 'New York' van Azie : HONGKONG! 

Shoestring (reisorganisatie) had onze eerdere reis naar Azië (Vietnam, Cambodja en Thailand) georganiseerd en dat was zo goed bevallen dat ik opnieuw op hun site aan het kijken was. 

3 weken lang met een groep Nederlanders (dus niet alleen gezien de taal en de slechte kennis van Engelse taal in China me iets té spannend werd) door het land reizen. Met de boot, bus, trein.. alles kwam voorbij. Laat ik eens gek doen en zo drukte ik op boeken en deed ik de aanbetaling. 

Elke week keek in naar de groepssamenstelling (vooral de leeftijden vond ik toen interessant) en of er al genoeg aanmeldingen waren om de reis door te laten gaan. En toen zaten we het op het gewenste aantal en werd de reis definitief. Enkele weken voorafgaand werd er een besloten facebookpagina aangemaakt waar een aantal reizigers zich aan aansloten die mee zouden gaan. De kriebels begonnen.. het werd ECHT! Ik : Merel ging naar China en met NIEMAND die ik echt goed kende. De twijfel sloeg toe.. zou ik wel aansluiten bij de groep, wat als ik heimwee kreeg. Maar de nieuwsgierigheid won het elke keer weer van de twijfel we gingen dit gewoon doen!  

En daar ging ik (net na mijn eerste date met Jeroen toen zei ik hem nog dat ik dit 'project' eerst wilde doen en daarna wel verder zag). De dag na de verjaardag van mijn vader werd ik door mijn ouders naar Schiphol gebracht waar we al met een klein selectief groepje afgesproken hadden. Op Schiphol bleven mijn ouders even koffie drinken tijdens het wachten op de 'rest'. Resultaat toen ze kwamen dacht iedereen dat zij ook mee gingen (haha) maar zij gingen toch echt naar huis. Zij zouden enkele dagen later namelijk naar Indonesië vertrekken. Een aantal grotere (iets oudere) 'jongens' maakte kennis met me en ik had direct het gevoel alsof ik er een aantal 'grote' boers bij had, dit voelde direct goed, Als was het echt wel spannend toen mijn ouders wegliepen naar de auto. Daar ging ik: HE-LE-MAAL alleen! 

We boekte met zijn alle in, zodat we bij elkaar in de buurt zaten in het vliegtuig. In het vliegtuig ontmoeten we steeds meer medereizigers. Het bleek dat de groepsreis samen was gevoegd met onze reis. Dit betekende ook een moeder en dochter die aansloten, maar het bleek ook dat er mensen samen geboekt hadden (2 vrienden of 2 vriendinnen). Het gezelschap was gemêleerd, van jong tot oud, van ervaren reizigers tot mensen die het voor het eerst deden. Een leuke bende van ellende bij elkaar, het leek wel een 'schoolreisje' met volwassenen. In Dubai sloot er nog een Engelse meid aan die enkele dagen in Dubai was verbleven en er bleek ook een Portugese meid bij te zitten die wel in Nederland woonachtig was. In China zelf kwamen er nog 2 meiden bij (mijn latere Disney vriendinnetjes) die alleen het land arrangement hadden geboekt (dus zonder vluchten) omdat zij Disney Hongkong wilde bezoeken na de 'officiële' reis. 

Ik had geboekt met een 'roommate' dat betekend dat je niet alleen een kamer hebt maar een vaste 'roomie' toegewezen krijgt waarmee je een kamer deelde. Ik was natuurlijk heel benieuwd wie van de dames mijn 'roomie' zou worden. En zo kwamen we na heel wat uurtjes vliegen en een tussenlanding in Dubai aan in China.. Peking wel te verstaan. De eerste indruk ... groot heeeeel groot en heel veel mensen. Wat een avontuur! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.