Eropuit : Een dagje Kinderdijk

Gepubliceerd op 6 juni 2024 om 10:00

Afgelopen weekend vierde we dat mijn moeder 60 is geworden, dit deden we met een dagje Kinderdijk, een plekje/plaats die al langere tijd op mijn bucketlist stond om eens te bezoeken.  Het was even duimen voor het weer maar uiteindelijk hebben we een heerlijke dag gehad. 

De tickets

We vonden het lastig om te bepalen of tickets nu echt nodig waren, we lazen dat je met een  ticket in ieder geval overal in mocht (twee molens) en op een boot kon varen. Op de website staat het volgende vermeld wat je kan met tickets:

  • Twee museummolens van binnen bekijken
  • Met de rondvaartboot langs de molens varen
  • De multiscreen film en het Wisboomgemaal bezoeken
  • De audiotours en de plattegrond in de Kinderdijk app gebruiken

Het was ons niet helemaal duidelijk of je zonder tickets ook iets kon zien dus besloten we deze op voorhand te bestellen. Uiteraard keken we even via google naar goedkopere tickets. Normaliter betaal je voor tickets voor volwassenen €19,50 en voor kinderen tussen 4 en 12 jaar betaald je €8,00 euro. Wij vonden echter goedkopere tickets via de ANWB daar betaalde we €15,60 voor een volwassenkaartje. De kindjes zijn allemaal onder de 4 dus deze waren gratis we moesten deze wel aanmelden via een ticket. 

Parkeren

We reden  rond 11.30 uur vanuit Geldermalsen naar Alblasserdam. Daar kun je voor €9,50 per auto parkeren waarna je met een bus naar Kinderdijk gereden wordt. Je koopt daar de tickets voor de bus, je kan hier ook de entree tickets kopen echter hadden wij deze al. Het was echt een klein eindje rijden naar Kinderdijk, daar waren ook parkeerplekken echter maar heel weinig plek en betaalde je ook €9.50 per auto.  Adres van de parkeerplaats in Alblasserdam: 

 Marineweg 3, 2952 AZ Alblasserdam

Wat was er te zien?

We kwamen aan en aan het begin heb je een restaurant/koffietent, hier mocht je overigens alleen naar de WC met een ticket. Verder kon je gewoon vrij het terrein op lopen, dus zonder ticket. Je loopt dan een lange weg naar achter langs een aantal molens. In twee van de molens kan je naar binnen en door de molens lopen met allerlei informatie (filmpjes en tekst). Deze molens waren actief en ingericht in de oude stijl. Deze twee molens mocht je echt alleen in met tickets, dus daar had je wel echt de tickets voor nodig en werd je actief gecontroleerd. Verder vaarde er verschillende boten in het gebied,  hier kon je ook enkel op als je een ticket had al werd je daar niet actief gecontroleerd. Wij waren denk ik zo'n 3 uurtjes zoet, met alle kleintjes en met een kop koffie tussendoor. Bij een van de molens waar je in kon zat namelijk een koffietentje. Hier had je ook een mooie tuin met allerlei dieren (soort mini kinderboerderij). Na 3 uur namen we de bus weer terug naar de parkeerplaats waarna we heerlijk uit eten gingen. 

Ik vond het een leuke locatie om eens te bezoeken, er was voor de kleintjes van alles te zien en doen ze hebben echt genoten. Heel spectaculair was het niet maar toch leuk om even als toerist in eigen land in de geschiedenis terug te stappen en het lekkere weer maakte het helemaal af. Of je nou echt tickets nodig hebt? Alleen als je echt de molens in wilt, als je in de buurt wilt en even wilt kijken kan dit gemakkelijk zonder ticket en ook met de fiets want  er fietste overal mensen. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.