Vriendenweekend: Volendam 2024

Gepubliceerd op 24 mei 2024 om 18:00

Afgelopen Pinksteren was het voor ons de eerste keer dat we meegingen met een vriendenweekend! Een weekend waarbij we van te voren een bedrag betaalde, een datum bepaalde en verder helemaal niks wist. Waar we heen gingen? Geen idee, alleen dat we er een nachtje zouden blijven slapen en zo stonden we om 9.00 uur 's morgens zonder kindjes op het tankstation in Geldermalsen voor een nieuw avontuur

Bestemming : Volendam

Daar kregen we allemaal een cadeau tasje met een wijntje/biertje, wat snoepjes erin, een poncho en een waterpistool. Vervolgens kregen we het adres te horen, dit bleek de Roompot in Volendam te zijn. Ik was zelf nog nooit in Volendam geweest dus ik was best wel etnhousiast, ik ben gek op nieuwe plekken. We reden met de hele bende van ellende naar Volendam waar we de auto's parkeerde en de stad in trokken. Daar startte we met een fotomomentje (hilarisch) met zijn alle in een Volendams pakkie! Het was echt zo gepiept maar we hebben wel enorm gelachen en de foto werd echt heel erg leuk, we konden deze eind van de dag ophalen. 

Na de foto kregen we een lekkere lunch in een café, lekker broodjes en wraps en uiteraard voldoende alcohol. Na de lunch vertrokken we op de boot naar Marken, hier ging de ene helft het terras op en de dames maakte nog een rondje door het dorp (een rondleiding op papier), best leuk om even doorheen te lopen. Ik moest echt enorm denken aan Giethoorn, die vibes kreeg ik daar. Vervolgens op de boot terug naar Volendam waar we doorliepen naar de verhuur van e-chopper, drie uur lang mochten we tekeer gaan. Het was even wennen maar daarna echt leuk over de dijk heen naar Monnickendam. Daar belandde we op een boot  in de haven die omgebouwd was naar een terras. Het weer zat ook echt enorm mee, dus we hebben daar echt lekker kunnen vertoeven, na een tijdje vetrokken we weer terug op de E-choppers terug naar Volendam. 

Toen was het tijd om even in te checken en ons even snel op te frissen om vervolgens bij een soort tapas bar te gaan eten! Daar hebben we met zijn alle heerlijk zitten eten met de nodige drankjes! Toen alle buikjes gevuld waren trokken we de 'stad' in waar we ons naar binnen praatte bij een kroeg waar we de gemiddelde leeftijd gelijk wat omhoog trokken!  Om half 1 vond ik het echt mooi geweest en liep ik terug naar de hotelkamer (echt een nette mooie kamer in de Roompot, echt een aanrader).  De volgende dag nog een heerlijk ontbijt en toen allemaal weer voldaan richting thuis en de meeste naar de kindjes!  Zoek je nog een leuke locatie met leuke activiteiten voor een weekendje weg met vrienden, dan is Volendam echt een aanrader! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.