Brandwond in het krijspaleis!

Gepubliceerd op 2 februari 2023 om 10:00

Het krijspaleis, je vraag je misschien af waar heeft ze het over? Nou over de héérlijke binnenspeelplaatsen die we in Nederland hebben. Het geluid van schreeuwende en lachende kinderen is zo oorverdovend dat ik het daarom het krijspaleis noem. Verder hangt er altijd een vieze geur, doet de hele hal me denken aan stinkvoeten in combinatie met frituurvet en is de echte gezelligheid ver te zoeken maarr... ons vriendje vind het er fantastisch en soms moet er ook met slecht weer even stoom afgeblazen worden.

Tip

Een tip denk niet dat je met een zwangere buik ook mee naar boven kan klimmen want dat kan dus niet, ik dacht even dat ik ging bevallen toen ik boven was en waar je allemaal doorheen moet is niet gemaakt op een dikke buik! 

Gevaren 

Maar waar deze blog eigenlijk over gaat is het gevaar wat er schuilt in zo'n hal en misschien denk je nu wel, hoezo dat weet ik wel. Maar ik denk af en toe dat ik ook alles weet maar hier had ik niet over nagedacht! Sommige vertelde ik namelijk dit verhaal en ze zeiden direct ja maar als je bijvoorbeeld in de zomer een keer gaat, zorg dan altijd dat ze een lange broek aan hebben. Dit vond ik ook echt een goede tip!

 

Maar ik neem jullie eerst mee in hetgeen er is gebeurd! 

We waren gezellig met de familie van Ewijk een dagje in het mooie Blerick waar mijn zusje sinds enkele jaren woont en kwamen op het idee om een middagje naar de binnenspeelplaats te gaan. 

Een mega grote hal, echt groter dan ik gewend ben in onze regio. Met draaimolens, een soort fietsbaan in de hoogte, allerlei gedeeltes van heel jong tot steeds wat ouder. We besluiten alles af te gaan en ikzelf ga met Fien bij het kleine gedeelte te gaan zitten zodat ze lekker rond kan kruipen. Noor (nichtje) en Jeppe gaat met opa en oma op pad en ik zie ze her en der zwaaien en zich helemaal uitleven. Op een gegeven moment komen ze terug en besluiten we met zijn alle wat te drinken. Jeppe is wat stiller en ineens zien we dat hij een enorme blaar op zijn hand heeft zitten. Mijn vader geeft aan dat hij met hem van een glijbaan is gegaan en dat hij toen al een keer auw had geroepen en het niet leuk vond. Mijn vader dacht dat hij de glijbaan misschien wat eng vond en zocht er verder niks achter. Het blijkt dat Jeppe zijn hele hand 'verbrand' heeft aan het materiaal van de glijbaan. Waarschijnlijk heeft hij op zijn handje gezeten toen hij naar beneden ging. 

Als we er meer aandacht aan schenken dan maken we het ook groter en begint hij te huilen en  te roepen dat het pijn doet. We starten met koelen eerst onder de kraan en daarna met een coldpack maar daar heeft meneer natuurlijk geen zin in, terwijl de blaar als maar groter wordt. 

Op naar de Kruitvat 

Ik besluit naar de kruitvat te gaan om daar een crème te kopen tegen brandwonden. Uiteindelijk wordt ik geholpen door een medewerker en adviseert ze mij Nestosyl (zie afbeelding) wond crème. Dit smeren we de hele dag op zijn handje maar het blijft een vieze plek. Gelukkig heeft hij er niet zoveel last van maar als er een korst op ontstaat dan begint het te trekken en geeft Jeppe vaker aan dat het pijn doet. Vanaf dat moment smeren we de randjes in met vaseline zodat het wat minder trekt. Uiteraard is het een plek die heel goed zichtbaar is dus overal waar we komen vraagt men wat er gebeurd is. Uiteindelijk geneest het en verdwijnt de plek gelukkig helemaal, maar ik ben wel geschrokken hoe een klein kindje zich zelf in zo'n speeltuin enorm kan bezeren op een manier die ik niet eerder bedacht had. Mijn kids gaan dus nooit meer naar zo'n plek met blote armen of benen en tegenwoordig zit er een flesje met Nestosyl in de rugzak van de kids, want dit haalde wel de ergste 'brand' eruit. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.