Omafluencer, Fien de hipste oma die er is!

Gepubliceerd op 6 maart 2024 om 10:00

Maart, als ik aan Maart denk dan denk ik aan mijn lieve oma. Haar geboortemaand en de maand dat ze er een naamsgenootje bij kreeg. Mijn dochtertje heeft namelijk dezelfde naam als mij oma! Vandaag een klein eerbetoon aan mijn lieve maar ook pittige oma. 

Als ik naar mijn oma kijk, dan denk ik... zo wil ik echt oud worden. Een prachtige huid, altijd nog in de hippe kleren (dat moet ik niet zeggen tegen der want vind ik een vestje leuk dan wil ze hem bijna direct aan mij geven). Op de verjaardag van Jeppe bijvoorbeeld zat ze er ook weer hip met een fel groen/zwart streepjes shirt bij, echt een kei hippe oma heb ik toch! 

Haar humeur wil ik niet ten alle tijden overnemen want ze is wel echt een brompotje en niet snel tevreden maargoed het menske is ook maar alleen en heeft haar hele leven voor opa gezorgd en nu hij er niet meer is, ziet ze niet elke dag meer mensen dus als we komen mankeert ze naar eigen zeggen van alles en momenteel heeft ze ook echt enorm last van haar heup en loopt ze moeilijk maar... stil zitten dat komt niet in haar woordenboek voor. ze doet zo goed als alles nog steeds zelfs en klimt nog op laddertje en er ligt geen blaadje in de tuin want de bezem zit nog net niet aan haar vast. 

Maar mijn oma is en blijft een hippe oma, helaas kon ze niet mee in het internet gebeuren maar ze heeft wel een mobieltje waardoor wij als kleinkinderen haar voorzien van filmpjes en foto's van onze bezigheden via whatsapp. Terug typen kan ze niet maar ze geniet er wel enorm van en af en toe belt ze ons per ongeluk maar dat is wel weer schattig. 

Doof en tinnitus

Het is ook wel een pechvogel, ze heeft jaren met haar oren getobt (en nu nog steeds). Ze is dan ook voor een groot deel van haar leven al gedeeltelijk doof en heeft op een gegeven moment tinnitus erbij gekregen. Zoals ze het zelf noemt een techno beat die de hele dag in haar oren zit, gekmakend! zo zijn er ook mensen die dit niet aankomen en hierdoor zelfmoord plegen omdat het gewoon AL-TIJD doorgaat. Zelf zegt oma dat de ene dag beter gaat dan de andere dag. Soms kan ze het goed hebben en soms verstaat ze niks en lukt het allemaal niet goed. Maar bij de pakken neer zitten.. dat doet ze niet. Even brommen en door... 

Gek van beauty en shoppen (vooral met korting) 

Mijn oma is verder echt een hippie, ze is gek van beauty en mode en loopt er altijd netjes verzorgd bij. Ze lees allerlei bladen en boeken en is vaak op de hoogte van de nieuwste trends. Verder heeft ze echt een prachtige huid die ze altijd goed verzorgd. Maar.. omdat ze zoveel leest en wilt uitproberen is haar collectie ook echt enorm. Ik krijg bijna altijd wel iets mee als ik langs kom, vaak gerelateerd aan een crème of shampoo of vitamines. Ze loopt geregeld de stad af voor koopjes. Daarnaast drukt ze me geregeld artikelen (echt bladen, krantenknipsels en boeken) onder de neus over bepaalde onderwerpen en leest ze sinds kort ook af en toe op het internet van haar telefoon artikelen (die voorgesteld worden). Van kinderziektes die heersen tot de nieuwste voedingsmiddelen die gezond of juist ongezond blijken, oma is op de hoogte. En medisch gezien slaat ze er ook geregeld boeken op na.. om het een en ander op te zoeken, want ook daar ligt haar interesse. En.. ze betaald echt niet de hoofdprijs en zoekt het goedkoopste eruit. 

Corona? laat me er door ik ben oud ik kan dat toch allemaal niet, dat reserveren!

Ik moest ook zo lachen tijdens de corona, mijn oma is gek op shoppen en struinen maar tijdens de corona kon dat niet of moest op afspraak. Nou geloof me niemand kreeg het voor elkaar maar mijn oma kwam elke winkel in zonder een afspraak te maken en regelde het gewoon. 

Oma is eigenlijk al jaren mijn eigen omafluencer die met allerlei nieuwtjes en producten aan komt. Ik heb helemaal geen internet nodig, oma weet er wel raad mee!

Deze week wordt ze 85 jaar, vandaar een ode aan mijn oma! Dat je nog maar vele jaren mag genieten van alle kleinkinderen. Alvast: gefeliciteerd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.