Streek en boerenproducten, samen op pad!

Gepubliceerd op 21 oktober 2023 om 10:00

Ik woon in Ophemert, een dorpje in de buurt van Tiel waar eigenlijk maar heel weinig zit. Toen we hier 6/7 jaar geleden kwamen wonen was er nog een klein winkeltje met daarin een bakkerij, je kreeg in dit winkeltje echt een beetje het gevoel van een winkel bij Centerparcs (inclusief de prijzen) echter het brood was echt onze favoriet, zo héérlijk! Daarom vonden wij het ook erg jammer dat ze er enkele jaren geleden mee stopte. In de tussentijd ben ik een beetje opzoek gegaan naar lokale alternatieve omdat ik meer 'puur' wil gaan eten. Uiteraard staat enkele zaterdagochtend hier de Jumbo bestelwagen weer voor de deur, want we hebben nou eenmaal onze boodschappenbasis nodig, maar de versproducten zoek ik steeds vaker dichterbij direct van de particulier of rechtstreeks van de boer. 

Hieronder neem ik je mee in een aantal mooie adresjes die ik heb gevonden hier in de buurt: 

De Pippert - Ophemert

- De Pippert : http://www.depippert.nl/boerderijwinkel/

In Ophemert hebben wij een mooie glamping bij de boer, de camping heb ik nog nooit gezien maar wij komen wel geregeld in de boerderijwinkel. Hier kun je allerlei zelfgemaakte producten kopen maar denk bijvoorbeeld ook aan melk en eieren. Je kunt altijd terecht in de machine waar je met een pinpas kunt betalen, het aanbod is wel wisselend. In de machine vind je onder andere, sap, kaas en eieren maar ook soms jam en pasta. 

In de winkel heb je meer artikelen, zoals zelfgemaakte zeepjes, hazelnotenpasta en nog meer. Openingstijden staan op de site al lopen de eigenaren geregeld op het terrein en zien ze je lopen dan helpen ze je graag. 

Ik heb zelf nog nooit kalfsvlees geprobeerd maar dat schijnen ze ook te verkopen en ik zie dat je een kan kan neerzetten voor verse melk maar ook dat heb ik daar nog niet geprobeerd.  

Het enige nadeel is dat het aanbod van bijvoorbeeld eieren afhankelijk is van wat hun kippen leggen (deze lopen los rond), ik heb al een aantal keer misgegrepen en kon toen alsnog naar de winkel. Verder vind ik het hele vriendelijke mensen en mogen we met de kindjes ook gewoon door de stal lopen (Jeppe zijn favoriet) en bij de kalfjes kijken. 

Boerderij Vermeulen

- Vermeulen : https://boerderijvermeulen.nl/ 

Hier ga ik graag heen voor melk en vlees. Je betaald 70 eurocent statiegeld voor een glazen fles en een euro voor een liter verse melk. Deze kan je ongeveer 3 dagen bewaren en is echt heerlijk van smaak maar ook ideaal voor pannenkoeken en ijs. 

Verder heb je allerlei vlees zoals vleeswaren maar ook een lekker stukje vlees voor op de BBQ, gehakt, balletjes, grote vleespakketten.. 

Wij zijn vooral gek van de tartaar, biefstuk en hamburgers. De vleeswaren vonden wij geen succes maar dat zal voor een ander wellicht weer anders zijn. Verder hebben wij nog genoeg uit te proberen. 

Je kan hier overigens ook cadeaubonnen krijgen en vlees voor de gourmet, wij hebben al twee keer met kerst bij Vermeulen besteld en zijn zeer tevreden,. Het is wat duurder dan in de winkel maar wij vinden dat het wel waard! 

Prijslijst : https://boerderijvermeulen.nl/index.php/prijslijst-2/ 

Hieronder zie je hoe de winkel eruit ziet en wat vlees, ze zijn op woensdagmiddag en zaterdagochtend openen! 

 

Groente en fruit 

- Wadenooijen J.E. van Eck  

Deze winkel is recent helemaal nieuw gebouwd, ze hadden eerst enkel buiten een fruitautomaat maar nu een volledige winkel waar je ook koffie kan drinken (op het terras indien het mooi weer is). Je kan hier terecht voor groente en fruit maar ook cadeautjes (thee en chocola bijvoorbeeld). 

Echt een prachtige winkel! Jammer dat ze maar 3 dagen in de week open zijn! 

Adresgegevens, adres en foto's zie je hiernaast en hieronder. 

Aardappels, uien en Walnoten 

Sinds kort heb ik een adresje gevonden voor zakken aardappels en uien. Bij vd Westeringh in Zennewijnen. Zij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 18.00 uur tot 18:00 uur. Je kan hier naar binnen lopen en zelf je artikelen uitzoeken. Let op je kan hier niet me de pin betalen dus je dient het gepast mee te nemen. Je hebt zakken van 3 en 5 kilo en ook nog grotere zakken. prijzen verschillen per soort. 

Andere producten

Ik ben gek van pompoenen, één om te eten maar ook om te decoreren. Ik was in de buurt op zoek naar een adresje en vond deze aan de Bommelsteweg in Ophemert schuin tegenover nummer 1 (weet het huisnummer niet precies) je vind er aan de lantarenpaal een bord (zie hieronder) met daarop pompoenen te koop. Ik had 3 pompoenen voor 11 euro. De kleine groene waren 3 euro en de grote oranje 5 euro. 

Appels, Jam, eieren en sap 

Afgelopen week vond ik weer een 'huisje' waar ze streekproducten verkopen, ik vind dit wel een hele mooie. Ze verkopen hier peren, appels, zelfgemaakte Jam en eieren. Er lagen en ruim voldoende eieren en ik betaalde voor een doosje van €12 eieren 2,50 en voor een literfles appelsap (zelf gemaakt) €2,00 euro. 

Hieronder zie je het bord wat je ziet vanaf de weg, het is aan de Bommelseweg (bij de pompoenen in de straat) op nummer 1. Het huisje hieronder is waar je de producten vind. De deur staat volgens mij open als hij 'open' is. Ze vragen hier trouwens om oude eierdozen. Tot nu toe heb ik hier nog niet misgegrepen met eieren overigens. 

Ik kon niet echt iets vinden over openingstijden en ben er nu twee keer gewoon heen gereden en kon er gewoon in. Ik vind het ook leuk dat ze sommige flessen sap in een cadeu verpakking neerzetten, leuk om in een cadeau te stoppen. Wat ik alleen nog een keer moet proberen is een potje jam, ze hebben 25 verschillende smaken (niet altijd aanwezig) en de prijzen waren de laatste keer €4,00 / €4,50 euro. Je kan hier overigens contact betalen (geen wisselgeld) en per pin (met een QR code open je het betaalverzoek). 

Nog op mijn lijstje:

Verder heb ik nog twee adresjes op mijn lijstje staan waar ik nog niet ben geweest. Zie hieronder, daarover zal ik later nog een stukje delen. 

- https://www.buitengenieters.nl/ 

- http://www.deeli.nl/ 

Kortom als je een beetje rond kijkt dan vind je van alles en ik vind het leuk om het uit te proberen en steeds meer 'lokaal en vers' te kopen rechtstreeks van de boer. Mijn zoektocht gaat dus nog even door en ik zal jullie meenemen bij nieuwe tips in de buurt. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.