Nieuwste verslaving - True crime podcast

Gepubliceerd op 8 mei 2024 om 12:00

Ik ben helemaal verzot op podcasts, ik luister als het kan elke dag wel. Tegenwoordig loop ik dus geregeld met een koptelefoon door het huis. Voordelen: ik hoor de kinderen en hun gegil minder, ik wordt voorzien in een van mijn favorieten: crime story's en ik leer van alles bij over het rechtssysteem en hoe bepaalde personen kunnen ontsporen en als  laatste als ik aan het wandelen ben en ik luister een podcast dan gaat de tijd zo veel sneller, heerlijk even 'verdwijnen' in een verhaal. 

Spotify en Podimo 

Ik begon met een aantal podcast 

Mijn huidige vier favorieten

Moordcast

Echt mijn meest favoriete is 'Moordcast',  ik vind het zo ontzettend jammer dat ik door hun collectie heen ben! Ik vind hen beide heel prettig om naar te luisteren, de manier waarop ze het vertellen, de manier waarop de hun onderzoek/resource hebben gedaan maar ook de manier hoe ze feedback geven op de verhalen. Ik ben echt mega fan van deze twee en kan op vrijdag niet wachten tot ze op een nieuwe aflevering online zetten en Hendrik zegt 'Heeee' als Dionne hen introduceert als sidekick. Daarnaast is de Instagram pagina ernaast ook gewoon fijn om er wat 'beeld' bij te krijgen. Ik vind het overigens ook fijn dat het vaak om zaken uit Amerika of Engeland gaat al vond in de afleveringen over Nederlandse zaken zoals  die van Ivana (model), Sharleyne (van balkon gegooid door haar moeder), de vermissing van Lisanne en Kris en de special Hannie Bakker (onopgelost) ook wel erg indrukwekkend. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar buitenlandse afleveringen. Ik kan me daarnaast heel goed vinden in de mening van broer en zus al ligt deze nog wel eens uit elkaar. Moordcast is stiekem wel de reden waarom ik overgestapt ben naar Podimo. Enige minpuntje vind ik de reclames voor Podimo en de soms echt wel veel te lange intro's. 

 

Moorden in het Noorden

Dit is eigenlijk een hele simpele podcast waarin een verhaal wordt 'voorgelezen'. Het betreffen allemaal moorden uit het noorden (Scandinavië). Het is puur het verhaal wat verteld wordt door één persoon verder geen meningen of verdieping, geen interactie. Ik ben nog aan het luisteren maar heb al begrepen dat er geen 'nieuwe' afleveringen meer worden toegevoegd. Het is een rustige manier om te luisteren naar een verhaal als je niet zoveel zin hebt in interactie maar wel een verhaal wilt horen. Het voelt meer als het voorlezen van een boek/verhaal. Dit is niet mijn ultieme favoriet maar ik blijf ze wel luisteren, het luistert soms gewoon lekker weg. 

Al sla je me dood 

Deze was echt even wennen, omdat de dames vrij lacherig zijn en de tips vooral heel kinderachtig maar ik ben ze steeds meer gaan waarderen. Annelies en Sylvia zijn een mooie aanvulling op elkaar omdat het volgens mij twee zeer verschillende dames zijn. Sylvia die een gezin heeft met twee kinderen, die vrij snel bang is en alles spannend vind en weglacht met haar veel te harde lach tegenover de vrijgevochten Annelies (i love her) die echt zegt waar het op staat, die voor de duivel nog niet bang is en lekker doet en zegt wat ze zelf wil (héérlijk) deze twee houden mekaar in toom. Soms wordt er wel een beetje teveel gelachen en is de research niet helemaal top maar ik luister echt graag naar deze dames. Ook de verhalen van luisteraars zijn interessant alleen de tips (kaboink zoals Sylvia zegt) mogen er van mij wel uit die vind ik vaak echt te kinderachtig of algemeen. Verder... ga lekker zo door ik blijf jullie volgen! Sommige verhalen heb ik al wel gehoord bij Moordcast dat vind ik dan minder interessant maar er zitten genoeg 'nieuwe' zaken tussen. 

Napleiten

Dit is echt een wat serieuzere podcast van BNR nieuwsradio waar misdaadjournalist Wouter Laumans, strafpleiter Ayse Cimen en strafpleiner Christian Flokstra met advocaten en officieren van justitie over geruchtmakende strafzaken 'napraten'.  Het gaat vaak om nederlandse zaken en er sluiten gasten aan die iets met de zaak te maken hebben. Wanneer de materie te specifiek wordt gaat er een belletje af en wordt de term toegelicht zodat het begrijpelijk blijft voor de 'gewone' luisteraar. Het gaat om uiteenlopende zaken zo begon ik met de zaak in Deurne waar een juweliersvrouw twee overvallers doodschoot, voor mij een bekende zaak alleen inhoudelijk niet. Er bleek echt veel meer achter te zitten.

Het mooie aan deze podcast is dat de gasten er iets mee te maken hebben, bijvoorbeeld een strafpleiter die nu iets anders doet spreekt over een voor hem bekende zaak die hem is bijgebleven en reflecteert ook zijn of haar eigen handelen waarbij de vaste strafpleiters toelichten wat zij vinden en wat zij eventueel anders hadden gedaan. 

Er zullen vast nog veel meer leuke podcast zijn (dus een update zal volgen met tips) maar deze springen er voor nu voor mij uit! Tips? Laat ze hieronder achter!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.